Raskes joobes Eesti kodaniku halb nali tõi kaasa pommihirmu ja lennuki evakueerimise

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Tallinna lennujaamas.
Politseinikud Tallinna lennujaamas. Foto: Erik Prozes

Eile kella 13.30 paiku anti häirekeskusele teada, et Kiievisse suunduval lennukil võib olla lõhkeseadeldis. Sellele reageerisid politsei, kiirabi ja demineerijad.

Põhja prefektuuri pressiesindaja kinnitusel selgus, et kogu asi sai alguse halvast naljast, mida Kiievi lennul olev 39-aastane raskes joobes Eesti kodanik rääkis oma kaasreisijale. Jutt lõhkekehast hakkas aga lennukis levima kuni info jõudis kaptenini. Kapten otsustas lennuki evakueerida.

Politsei viis 39-aastase mehe jaoskonda ja alustas kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise pärast.

Lennuk sai startida poolteist tundi hiljem.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva sõnul võetakse kõiki selliseid juhtumeid väga tõsiselt. «Hetkel teadeolevalt tegi joobes mees lennuki pardal kaasreisijale halva nalja, mõtlemata, mis see kaasa toob. Mehe mõtlematule käitumisele järgnes politseinike, demineerijate, pääste- ja kiirabitöötajate kiire reageerimine ning lennuki põhjalik ülevaatus,» ütles Järva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles