Lelurobotite kolmik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardi Truija

George Lucase «Tähesõdade» epopöa saab tuleval aastal 40-aastaseks. Juba mitme põlvkonna üks lemmiktegelasi, droid R2-D2, on osalenud kõigis seitsmes filmis. Viimases linateoses «The Force Awakens» lisandus talle veelgi uuema põlvkonna droid BB-8. Vaatame, mida ta teha oskab.

Kui Disney stuudio omandas Lucasfilmi ning kavandas uut triloogiat, kutsus filmistuudio juht Bob Iger 2014. aastal noore firma Sphero meeskonna jutule. Ta tutvustas uue filmis osalevat BB-8 droidi ning pakkus litsentsimiseks selle järgi uudse mänguroboti loomist. Mullu septembris saabuski mänguasi müüki ja tõi kaasa oodatud edu – aasta lõpuks oli müüginumber juba üle miljoni.

Tehnoloogiaajakiri Wired nimetas BB-8 ainsaks tõeliselt kõrgtehnoloogiliseks vidinaks filmi «The Force Awakens» mänguasjade pikast reast. Tegemist on filmioriginaalile vastava 11,4 cm kõrguse leluga, mille juhtimiseks on äpp nii iOS-i, Androidi kui ka Windowsi operatsioonisüsteemidele. Droidi ümar keha on valmistatud tugevast polükarbonaadist, kuid kõrgelt ärge teda siiski kukkuda laske. Telefoniga suhtleb ta Bluetooth Smart BLE abil, tegutsemisraadius on 33 meetrit. Laadimiseks on kasutusel aluspesa, mis toetab induktiivlaadimist – kolm tundi kulub täislaadimiseks ja see tagab umbes tunni katkematut mänguelamust. Tegemist on üpriski nobeda «koduloomaga» – BB-8 suudab arendada kiirust kuni 7,5 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles