Afganistani-Pakistani piiril puhkes tulevahetus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdur Afganistani piiri naabruses.
Pakistani sõdur Afganistani piiri naabruses. Foto: SCANPIX

Afganistani ja Pakistani vägede vahel puhkes täna üle piiri tulevahetus, teatasid mõlema riigi ametnikud, kumbki osapool süüdistas intsidendi esimestes laskudes naabermaad, teatab uudistevõrk AFP.


Ida-Afganistanis asuva Khost provintsi piiripolitsei neljanda pataljoni kindrali Almar Gul Mangali väitel tulid esimesed lasud Pakistanist. «Täna kella 11 ajal (Eesti aja järgi kella 8.30 paiku – toim) hakkasid Pakistani üksused Waziristanis tulistama raske- ja kergrelvadest Gurbuzi piirkonna politseipostide suunas. Meie sõdurid vastasid tulega,» kirjeldas ta toimunut.

Intsidenti kinnitas AFP-le ka Peshawari linnast üks anonüümne kõrge Pakistani sõjaväelane. «Afgaani väed tulistasid ühe meie sõjaväe kontrollpunkti pihta mitu mürsku, tappes ühe sõduri ja vigastades veel kolme,» rääkis juhtunust tema. «Meie tulistasime vastu.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles