Stanfordi tudengid käisid Okupatsioonide muuseumis praktikal

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Gardner-Gill tegi praktika raames uurimuse Eestit identifitseerivatest aspektidest ja Rebecca Cheng korraldas iseseisvumise teemalist lastelaagrit.
Ben Gardner-Gill tegi praktika raames uurimuse Eestit identifitseerivatest aspektidest ja Rebecca Cheng korraldas iseseisvumise teemalist lastelaagrit. Foto: Liis Treimann

Juuli alguses saabus Eestisse kaks ambitsioonikat USA noort ühest mainekamast ülikoolist maailmas – Stanfordist. Noortel avanes võimalus Okupatsioonide muuseumis praktika sooritada ja nad haarasid sellest kinni. 

Muuseumi tegevdirektori Merilin Piipuu sõnul on muuseum ja Stanfordi ülikool juba aastaid viljakat koostööd teinud. Muuseumi esindajatel tuli idee tudengite praktikaprogrammis osalemiseks eelmisel aastal ülikooli külastades. Nüüd teevad praktikandid veel viimast nädalat Tallinnas usinalt tööd. «Tõeliselt kahju, et me juba lahkuma peame, meil oli siin imeline aeg,» kinnitas Ben Gardner-Gill, üks tudengeist.

Huvi väikse Eesti vastu

Rebecca Chengi, kes õpib Stanfordi ülikoolis Euroopa rahvusvahelisi suhteid, paelub eriti 20. sajandi Euroopa ajalugu. «Teine maailmasõda, Natsi-Saksamaa, militaarajalugu – see ajaperiood üldse,» ütles ta õhinaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles