Ossinovski: varasemad kokkulepped ei pidanud (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna esimehe Taavi Rõivasega kohtunud SDE esimees Jevgeni Ossinovski küsis enda sõnul Rõivaselt, kuidas juhtus nii, et esimeeste tasemel ja ka erakonnajuhatustes sõlmitud kokkulepe eile Reformierakonna poolt ei pidanud. Ossinovski sõnul möönis Rõivas, et hääled läksid n-ö lippama Reformierakonna fraktsioonis.

«On selge, et see ei olnud üksikute inimeste sooloprojekt, vaid seal taga on ka teatud inimeste alternatiivne plaan. Eks me seda, et selline risk on olemas, oleme ka enne näinud. Viimati Keit Pentus-Rosimannuse vastavasisuline avaldus oli tunnistus sellest, et seal on inimesi, kes sooviksid viia valimised valimiskogusse ja riigikogu tasemel pigem Siim Kallase toetust alla tõmmata, et oleks võimalik kandidaati asendada,» ütles SDE esimees.

Ossinovski sõnul võisid need reformierakondlased mõelda, et kui nemad ei täida SDEga sõlmitud kokkulepet sotsist kandidaadi Eiki Nestori kohta, siis küllap ei pea ka sotsid justkui kättemaksuks kinni oma kokkuleppest ja reformierakondlane Siim Kallas saab riigikogus nii vähe hääli, et tal ei olegi enam valimiskogusse asja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles