Tallinna trammi- ja trollijuhid leppisid kokku selle aasta töötingimustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammi- ja trollijuhid leppisid töötingimustes kokku.
Trammi- ja trollijuhid leppisid töötingimustes kokku. Foto: Priit Simson

Transpordi ametiühing ning Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) sõlmisid eile pärastlõunal uue kollektiivlepingu, mis tagab trammi- ja trollijuhtidele ning teistele ettevõtte töötajatele sotsiaalsed tagatised ning kindla kokkulepitud sissetuleku.

Kolmapäeval võib allkirja saada ka teise Tallinna ühistranspordiettevõtte, Tallinna autobussikoondile kollektiivleping.
 
Transpordi ametiühingu organisatsioonisekretäri Alexander Martynenko sõnul peaks TTTK uus kollektiivleping töötajate jaoks rahuldav olema.

«Kuigi tingimused ei ole võrreldes eelmise kollektiivlepinguga väga palju paremad, pole praeguses majanduslikus olukorras nurisemiseks põhjust,» ütles Martynenko. Ta lisas, et leping kehtib aasta aega ning kui samal ajal aasta pärast on ettevõtte võimalused paremad, siis saadakse kindlasti soodsamad tingimused ka töötajatele.
 
2009. aasta suvel vähendati TTTK sõidukijuhtide töökoormust 10-20 protsendi võrra. Kokku kaotasid töötajad ajutiselt kuni 20 protsenti palgast. Eelmise aasta lõpus kinnitas Tallinna linnavalitsus ametiühingule, et ettevõttele eraldatakse piisavalt raha palkade ja töömahtude taastamiseks kriisieelsele tasemele käesoleva aasta algusest.
 
Samasugustel tingimustel kollektiivlepingu allkirjastamiseks on transpordi ametiühing läbirääkimiste lõppfaasis ka Tallinna autobussikoondisega.
 
Transpordi ametiühingusse kuuluvad umbes pooled Tallinna ühistranspordis töötavatest inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles