Kallas: Reformierakond peab tegema otsuse minu kasuks (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendivalimiste 3. voor Riigikogus.
Presidendivalimiste 3. voor Riigikogus. Foto: Sander Ilvest, Juss Saska

Reformierakonna presidendikandidaat riigikogus Siim Kallas rõhutas pärast valimiste kolmandat vooru, et erakonna juhatus peab asuma selgelt teda valimiskogus toetama.

«Erakond peab tegema selge otsuse, juhatus peab tegema selge otsuse, et meil on üks kandidaat. See üks kandidaat on täna siin üleval ja mingeid muid variante ei ole ega saa olla,» ütles Kallas pärast kolmanda vooru häälte ülelugemist riigikogus.

Küsimusele, kuidas kommenteerib ta Reformierakonna käitumist, vastas auesimees, et see on küsimus erakonna juhatusele, vahendas ERRi uudisteportaal. «Tuleb asjad klaariks saada. Kui keegi tahab erakonda lõhestada ja oma asju ajada, siis nii ei saa jätkuda,» lisas ta. 

Kallas leidis ka, et Reformierakonna juhatus peaks oma otsuse teda toetada langetama juba täna õhtul, kui see kell 19 nõupidamisele koguneb. «See otsus võiks sündida täna. Erakonnal saab olla ainult üks kandidaat ja see saab antud juhul olla mina,» leidis Kallas.

«Taavi Rõivas toetab mind ja mina teda,» lisas ta.

Siim Kallas sai riigikogu kolmandas hääletusvoorus  42 häält, mida on oodatust vähem. Teises voorus toetas teda 45 riigikogu liiget. Mailis Repsi poolt hääletas riigikogu viimases voorus 26 saadikut. Teises voorus sai ta 32 häält.

Kuna presidenti ei valitud, jätkuvad valimised valimiskogus 24. septembril. 

Valimiskogu koosneb 101 riigikogu liikmest ja 234 kohalike volikogude esindajast, kelle volikogud peavad valima hiljemalt 17. septembriks.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles