Ekskohtunik Komtšatnikov jääb vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Viru maakohtunik Mihhail Komtšatnikov Harju Maakohtus.
Endine Viru maakohtunik Mihhail Komtšatnikov Harju Maakohtus. Foto: Peeter Langovits

Tartu ringkonnakohus jättis täna altkäemaksu korduva nõudmise ja võtmise eest vangistatud Viru maakohtu Narva kohtumaja endise kohtuniku Mihhail Komtšatnikovi vanglakaristust kandma.

Ringkonnakohus ei rahuldanud Komtšatnikovi määruskaebust maakohtu määrusele, millega teda ei vabastatud enne tähtaega vanglast, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR-i uudisteportaalile.

Komtšatnikov tahtis enda tingimisi ennetähtaegset vangistusest vabastamist elektroonilise valve kohaldamisega.

Tartu maakohus märkis 14. jaanuaril, et kohtuniku toimepandud kuritegu riivab raskelt usaldust erapooletu õigusemõistmise ja riigi vastu tervikuna ning kohtuniku puhul ei ole piisav ennetähtaegse vabastamise alus hea käitumine vangistuses viibimise ajal ning vabandamine avalikkuse ja kolleegide ees.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt nõudis ja nõustus Komtšatnikov Narva kohtumaja kohtunikuna 2009. aasta novembris ja detsembris 100 000 krooni suuruse altkäemaksu võtmisega selle eest, et vabastada kautsjoni vastu tapmises süüdistatud ning praeguseks juba süüdimõistmise tõttu Keskerakonnast välja heidetud Andrei Andrejev, Harju maakohus määras talle mullu jaanuaris selle eest karistuseks kaheaastase vangistuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles