Keit Pentus-Rosimannus: Marina Kaljurand oleks Eestile väga hea president

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval toimunud presidendivalimiste kolmanda hääletusvooru ajal ütles Keit Pentus-Rosimannus Postimehele antud intervjuus, et Marina Kaljurannal on valimiskogus loota suurt toetust.

Härra Kallas ja proua Reps lähevad valimiskokku, mis saab Marina Kaljurannast?
No praegu on veel isegi tint hääletussedelitel päriselt kuivamata…

No aga fakt on see, et nad lähevad valimiskokku!
Fakt on see, et nad valimiskokku lähevad, seda küll. Ma oleks väga rutakas, kui ma kõiki neid arutelusid, mis ees seisavad Reformierakonna sees siin praegu ette ennustama hakkaks.

Siim Kallas ütleb, et tema tagasi ei astu.
Loomulikult Siim Kallas on seda öelnud.

Oleks natuke nadi, kui Marina Kaljurand ütleks, et «No okei, ma mõtlesin ümber, ma ikkagi ei kandideeri.» Milleks siis kogu seda vaeva näha?
Arvan, et Marina Kaljurannal on kindlasti põhjust loota valimiskogus küllalt suurele toetusele.

Aga olukorras, kui pool Reformierakonnast hääletab Kallase poolt?
Te mõistate, et ma praegu ei lähe nende spekulatsioonidega kaasa.

Ma küsin siiralt, ma arvan, et vaatajatel on samasugune emotsioon, et kuulge, mis nüüd toimuma hakkab?! Valimiskogus on ju kaks ühe erakonna kandidaati!
Veelkord, ma praegusel hetkel kindlasti ei hakka selle üle spekuleerima, mis hakkab toimuma valimiskogus. Ootame kõigepealt ära, kui hääled on kokku loetud siin riigikogus. Siis küllap tuleb aeg, kui me Reformierakonnas jõuame ka selle aruteluni.

Istute maha ja ütlete ühele kandidaadile, et «Sorri, poliitiline olukord on selline, et sina ei kandideeri!»?
Ootame ära, kui riigikogus on hääled kokku loetud ja pärast seda me Reformierakonnas kindlasti koguneme ja seda arutame. Mina isiklikult arvan, et Marina Kaljurand kindlasti on väärt Reformierakonna toetust valimiskogus ja nagu ma olen öelnud, ma arvan, et Marina Kaljurand oleks Eestile väga hea president. Nagu…

Kas sama meelt on Reformierakonna ülejäänud ladvik?
…oleks väga hea president kindlasti ka Siim Kallas. Ja veelkord, arutelud, mis puudutavad nüüd riigikogu voorude järgset käitumist meil seisavad alles ees. Küllap me need arutelud ära peame ja kindlasti saab sellest teada nii Postimees kui Eesti avalikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles