Rebased kanalast välja: dopingukütid plaanivad reforme

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WADA president ja ROKi asepresident Craig Reedie istub praegu korraga kahel toolil. Nii ei tohiks see jätkuda.
WADA president ja ROKi asepresident Craig Reedie istub praegu korraga kahel toolil. Nii ei tohiks see jätkuda. Foto: SCANPIX

Dopinguskandaalidest räsitud tippspordis ei kiputa enam kedagi uskuma, ka dopingukütte mitte. Usalduse taastamise eesmärgil jõudsid 17 rahvuslikku antidopinguorganisatsiooni sel nädalal Taanis peetud koosviibimisel ühise ettepanekuni – Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) vajab reformimist, ja kiiresti.

Kopenhaagenis peetud kokkusaamisele olid kutsutud Austraalia, Austria, Hollandi, Iirimaa, Jaapani, Kanada, Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Singapuri, Soome, Suurbritannia, Šveitsi, Taani, USA ja Uus-Meremaa dopingukütid ning lisaks neile ka Rahvuslike Antidopinguorganisatsioonide Instituudi (iNADO) esindajad. Ühisavalduses leiti, et võitluses puhta spordi nimel on jõutud ristteele, kust edasiliikumiseks tuleb suunda hoolikalt valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles