Tallinna Autobussikoondis ja ametiühing allkirjastasid kollektiivlepingu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETTA TAK-i osakonna juhataja Andrei Horuži (vasakul) ja TAKi juhatuse esimees Enno Tamm.
ETTA TAK-i osakonna juhataja Andrei Horuži (vasakul) ja TAKi juhatuse esimees Enno Tamm. Foto: TAK

Tallinna Autobussikoondise (TAK) juhatuse esimees Enno Tamm ja Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu (ETTA) TAK-i osakonna peausaldusisik Andrei Horuži allkirjastasid täna käesoleva aasta kollektiivlepingu, mis kehtib 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2011.


«Läbirääkimised olid pikad ja kohati pingelised, kuid kokkuvõttes konstruktiivsed. Täna, sümboolselt Tartu rahu aastapäeval sõlmitud kokkulepe tagab stabiilsuse ja töörahu ning annab mõlemale osapoolele alust vaadata rahulikult tulevikku,» teatas TAK-i pressiesindaja Sirje Roht.

«Tänase, töö- ja sotsiaalsuhteid reguleeriva kollektiivlepinguga jätkuvad kõik eelmises kollektiivlepingus kokkulepitud tingimused. 1. jaanuarist taastus TAK-i töötajatel ka palgatase, mida oli 2010. aasta üleelamiseks kümne protsendi võrra vähendatud,» lisas ta.

Peale selle on TAK-i bussijuhtidel kokkulepitud tunnitasumäärad kõrgemad kui on sätestatud ETTA ja AEL vahelises üldtöökokkuleppes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles