Kalev/Cramo palkas andeka pahapoisi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Upshaw
Robert Upshaw Foto: twitter

KORVPALL. Valitsev Eesti meister Kalev/Cramo teatas eile algava hooaja esimese võõrleegionäri palkamisest, kelleks on 22-aastane ja 213 cm pikkune USA keskmängija Robert Upshaw.

Ameeriklasest keskmängija esindas Fresno State’i ja Washingtoni ülikooli ning andis ennast üles 2015. aastal NBA draftis, kus teda ei valitud. Ometi liitus ta NBA suveliigaks Los Angeles Lakersiga ning jõudis klubiga ka lepinguni.

Vahetult enne hooaega loobus Lakers tema teenetest ja nii veetis perspektiivikas, kuid pidevalt pahandustesse sattuv Upshaw hooaja D-liigas, kus mängis Los Angeles D-Fendersi eest. 28 mängu jooksul kogus ta keskmiselt 15,6 mänguminuti juures 7,3 punkti, 4,5 lauapalli ja 1,4 blokki mängu kohta. 2016. aasta märtsis lõpetati leping narkoprobleemide tõttu.

Potentsiaalikas mängija on ise tunnistanud, et tal on mitmeid probleeme, kuid ta ei ole neid kunagi varjanud. Narkootikumide tõttu jäi tema ülikoolitee poolikuks nii Fresno State’i kui väidetavalt ka Washingtoni ülikoolis.

«Mul on olnud kokkupuuteid narkootikumide ja alkoholiga. Olen väga palju läbi elanud, kuid pole midagi sellest enda teada hoidnud,» rääkis ameeriklane eelmisel aastal avaldatud artiklis. «Sain 21-aastaselt aru, et mul on vaja perekond ära toita ning et leib ei tule ise lauale,» jätkas Upshaw.

Kalevi peatreeneri Alar Varraku sõnul on Upshaw’ palkamine seotud kõrgete riskidega. «Paraku on tegemist pahapoisiga ja meie jaoks kõrge riskiga mängijaga. Loodame siiski, et mängija haarab kinni võimalusest Euroopas kanda kinnitada ning tema mängulised võimed peaksid olema meile igati sobilikud,» ütles ta.

Mängijatest on Kalevil eelmisest hooajast kehtiv leping Janar Sooga, rohkem pallureid Kalevi nimekirjas ametlikult pole. Varraku abilisena jätkab Martin Müürsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles