Rahvusvaheline õppus Eesti vetes saab läbi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereväelaste taustal Eesti mereväe alused Admiral Pitka, Tasuja ja Admiral Cowan.
Mereväelaste taustal Eesti mereväe alused Admiral Pitka, Tasuja ja Admiral Cowan. Foto: Mihkel Maripuu

Täna lõppes Eesti vetes läbiviidava rahvusvahelise miinitõrjeõppuse Amber Sea 2008 merefaas ja ühtlasi ka õppuse aktiivsem osa.

Ees seisab õppuse viimane etapp, mille eesmärgiks on kokkuvõtete tegemine ning õppusest osavõtvatele üksustele tagasiside andmine, vahendas kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

Õppuse üldjuht, Eesti mereväe ülem mereväekapten Igor Schvede hindas õppust kordaläinuks.

Mereväe ülem rõhutas ühtsete NATO protseduuride täitmise tähtsust: „edukate miinitõrjeoperatsioonide läbiviimiseks on ülimalt oluline omada jätkusuutliku sidet ja nõuetekohaselt varustatud operatiivkeskust koos kvalifitseeritud personaliga.”

Miinitõrjeõppusest võtsid osa miinilaevade divisjoni tuukrigrupp, Balti
miinitõrjeeskaader BALTRON ja kaitseliidu meredivisjon. Õppuse eesmärgiks oli harjutada miinitõrjet keskendudes igapäevaselt kasutusel olevate laevateede kontrollimisele. Samuti harjutati koostöö raames erinevaid staabitöö protseduure.

Õppusest võttis osa kolm laeva: Eesti mereväe tuukri- ja toetuslaev Tasuja,
miinijahtija Sakala ning Leedu mereväe miinijahtija.

Amber Sea on iga-aastane Balti merevägede õppus, mille eesmärgiks on lisaks traditsioonilistele mereväe ja meremeheoskuste harjutamisele ka sadamakaitse. Õppust on korraldatud alates 1995. aastast igal aastal erinevas Balti riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles