Pauluse protsessi otsus juba koidab

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assar Paulus (pildil keskel, tema paremal käel vandeadvokaat Küllike Namm) teatas eile Harju maakohtus, et nõustub kandma seitsme aasta pikkust vanglakaristust. Kokkuleppemenetluse käigus prokuratuuriga kokku lepitud karistuse peab kinnitama veel ka kohus.
Assar Paulus (pildil keskel, tema paremal käel vandeadvokaat Küllike Namm) teatas eile Harju maakohtus, et nõustub kandma seitsme aasta pikkust vanglakaristust. Kokkuleppemenetluse käigus prokuratuuriga kokku lepitud karistuse peab kinnitama veel ka kohus. Foto: Erik Prozes

Eesti viimaste aastate üks suuremaid kohtusaagasid on läbi saamas. Harju maakohtu suurimas saalis loeti eile ette Assar Pauluse ja tema väidetava kuritegeliku ühenduse kokkulepe riigiprokurör Andres Ülvistega. Otsusena kinnitab kohus selle 7. septembril, ent karistused on sisuliselt juba teada.

Jõugu ninamees Assar Paulus läks prokuratuuriga kokkuleppele seitsmeaastase vanglakaristuse peale. Pärast seda, kui kohtusaalis lepe ette loeti, küsiti mehelt, kas ta on sellega nõus. Paulus oli. «Aitäh!» ütles ta asja kokkuvõtteks ja istus pingile tagasi.

Vanglakaristusest on mees ära kandnud juba rohkem kui kaks aastat, mil ta on olnud vahi all. Ta peeti kinni 14. aprillil 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles