Rein Lang: mina ei ole olnud mingi valitsuse kukutaja (7)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna juhatuse liige Rein Lang ütles, et teisipäeva õhtul erakonna juhatuse koosolekul ei räägitud valitsuse kukutamisest ja tema pole ka olnud mingi valitsuse kukutaja.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et peaminister Taavi Rõivas nõudis teisipäeva õhtul toimunud Reformierakonna juhatuse koosolekul, et inimene, kes soovitas Marina Kaljurannal välisministriks mitte asuda, kuna praegune valitsus kukub, ja käis Hundisilmal pidamas läbirääkimisi valitsuse kukutamiseks, tõuseks püsti ja ütleks seda ise ka.

Lang kinnitab, et soovitas Marina Kaljurannal välisministri ametit mitte vastu võtta.

«See vastab tõele, selles ei ole mingit saladust. Täpselt nii nagu kirjas on, nii on õige: ma soovitasin tal mitte seda kohta vastu võtta ja ütlesin väga selgelt, et tal saab olema väga keeruline pärast seda tagasi minna oma põhitöö juurde välisministeeriumis. Kogu lugu, ülejäänud on kõik väljamõeldis,» kommenteeris Lang artiklit.

Küsimusele, kas juhatuse koosolekul peaminister ütles, et keegi on rääkinud valitsuse kukkumisest, vastas Lang, et koosolekul ei räägitud valitsuse kukkumisest. «Keegi pole rääkinud midagi valitsuse kukkumisest ja mina ei ole olnud mingi valitsuse kukutaja. See on kellegi väljamõeldis,» lausus ta.

Kuid mida ütleb Lang kohtumise kohta Hundisilmal? «Seda ma ei kommenteeri. See ei ole seotud mitte mingisuguste läbirääkimistega mingisuguse valitsuse kukutamiseks,» vastas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles