Karilaid: kui ammendavaid vastuseid ei tule, ootavad ees kauaoodatud muutused (8)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna tööseminar Laulasmaa spaas. Pildil Siret Kotka, Edgar Savisaar, Oudekki Loone.
Keskerakonna tööseminar Laulasmaa spaas. Pildil Siret Kotka, Edgar Savisaar, Oudekki Loone. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna aseesimees ja varem nn Savisaare leeri kuulunud Jaanus Karilaid ütles, et kui juhatuse koosolekul ammendavaid vastuseid endise peasekretäri Priit Toobali antud 450 000-eurose garantiikirja kohta ei tule, ootavad erakonna juhtimist ees kauaoodatud muutused.

Jaanus Karilaid. / Foto:
Jaanus Karilaid. / Foto: Foto: Eero Vabamägi

Karilaid rõhutas, et juhatuse koosolekul peavad kõik asjaosalised andma ammendavaid vastuseid. «Kui on ammendavad vastused, siis on kõik hästi. Kui ei ole ammendavad vastused, siis…» Mis siis saab? «Siis ootavad erakonda ees kauaoodatud muutused,» vastas Karilaid ja täpsustas, et täna on siiski veel võimalus, et erakonna esimehel Edgar Savisaarel ja peasekretäril Oudekki Loonel on garantiikirjale olemas head vastused.

«Erakonna esimees ja erakonna peasekretär ei ole veel oma vastuseid andnud. Esmaspäeval kell 18 on neil see võimalus ja siis on erakond valikute ees,» ütles Karilaid.

Eile tuli avalikuks garantiikiri, millele on ainuisikuliselt andnud allkirja pärast ahistamisskandaali erakonnast, riigikogust ja peasekretäri kohalt lahkunud Priit Toobal. Garantiikiri erakonna kauaaegse kampaaniameistri Paavo Pettai firmale Midfield tähendab seda, et kui firma on raskustes, siis erakond aitab.

Karilaid ise on garantiikirja füüsiliselt näinud. Kus see kiri praegu on? «See peab olema erakonna peasekretäri käes suure tõenäosusega juba pikemat aega, aga erakonna juhatuse liikmetele seda laiali jaotatud ei ole,» sõnas Karilaid.

Paavo Pettaiga on seni kohtunud Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas. Ratas ei soovinud teemat enne juhatuse koosolekut kommenteerida. Paavo Pettaiga ei ole Postimees ühendust saanud.

Savisaar kutsus päev varem Meritoni

Kuigi algselt kutsusid erakonna juhatuse koosoleku kokku Kadri Simsoni, Mailis Repsi ja Jüri Ratase poole esindajad ning see pidi toimuma esmaspäeva õhtul, siis täna saatis Keskerakonna esimees Edgar Savisaar peasekretär Oudekki Loone kaudu ootamatult uue kutse koguneda päev varem pühapäeval kell 16 Meritoni hotelli.

Ilmselt lepitakse kogunemise ajas ja kohas täpsemalt kokku täna õhtuks. Jüri Ratas viibib koos korvpallikoondisega välismaal, pendeldades Saksamaa ja Portugali vahet.

Meritoni hotell on olnud Keskerakonna tavaline kogunemispaik. Hotell kuulub Savisaare sõbrale, suurärimees Alexander Kofkinile, kes on Savisaare kriminaalasjas samuti kahtlustuse saanud.

Seni ei ole erakonna esimees Edgar Savisaar ja praegune peasekretär Oudekki Loone garantiikirja kohta juhatuse liikmetele ega avalikkusele kommentaare jaganud.

Oudekki Loone saadetud kiri Keskerakonna juhatuse liikmetele:

Lugupeetud erakonna juhatuse liikmed!

Keskerakonna esimees kutsub kokku pühapäeval, 04.09.2016, kell 16:00 erakorralise juhatuse koosoleku. Juhatus toimub Meriton Grand Conference & Spa hotelli uues osas teisel korrusel V.Panso nimelises ruumis.

Koosoleku päevakord:

1. Keskerakonna  finantskohustustest

2. Juhatuse liikmete vastutusest

3. Inforing

Juhatuse koosolekule on oodatud ainult juhatuse liikmed, büroo ja büroo kutsutud ettekandjad.

Kogu käesolevas kirjas sisalduv info on konfidentsiaalne ja ei kuulu kolmandatele isikutele edastamiseks.

Lugupidamisega

Oudekki Loone

Eesti Keskerakond

Peasekretär

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles