Leopardipojad tervitasid külalisi urinaga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnajuhid loomaaias.
Tallinna linnajuhid loomaaias. Foto: Raepress

Täna õhtupoolikul, kui linnajuhid koos meedia esindajatega loomaaia direktor Mati Kaalu juhtimisel kaslaste puuri sisenesid, tervitasid tänavu Tallinna päeval sündinud leopardipojad Edgar, Toomas ja Kaia neid rõõmsa urinaga.

Leopardiema Darla tundis end küll pisut häiritult ja püüdis vales kohas seisvaid fotograafe läbi puuriseina eemale tõrjuda, vahendas Raepress.

«Näe, see seal taga nurgas on vist Edgar,» arvas linnavolikogu esimees Toomas Vitsut nähes kõiki kolme koos, kuid siiski eksis, tema viidatud loom osutus hoopis nimekaim Toomaseks.

«Kui leopardipojad väiksemad olid, siis olid nad omavahel paremini eristatavad ning neil vahet teha olnuks lihtsam kui praegu,» lohutas Mati Kaal.

«Hetkel on kutsikatel selgeks liidriks Edgar, Toomas sammub kindlalt keskmisena ning hiilival sammul järgneb neile graatsiliselt ettevaatlik Kaia,» iseloomustas oma hoolealuseid talitaja.

Linnapea Edgar Savisaar arvas, et nii haruldaste loomade vaderiks olla on suur au ning lubas neid ka edaspidi kindlasti vaatama minna. Samas avaldas ta natuke kahetsust, et leopardid tulevikus teistele loomaaedadele antakse.

«Nii elegantsed ja ilusad loomad oleks uhkuseks igale loomaaiale ja kindlasti suurendavad ka külastajate arvu,» arvas linnapea.

Mati Kaalu sõnul on juba sel sügisel plaanis puuri paigaldada veebikaamera ja siis saab kutsikate tegevust jälgida otse internetist.

Kui loomad suureks saavad, siis on plaan nad tõesti laia maailma saata, sest nendest huvitatud loomaaedade järjekord on suur.

Linnajuhid kinkisid talitajale Toomase, Edgari ja Kaia nimelised toidukausid ning soovisid loomaaia haruldastele kasvandikele head sirgumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles