Garantiikiri võib viia erakorralise kongressini (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar koos oma lähedaste võitluskaaslaste Siret Kotka ja Oudekki Loonega augusti lõpus Keskerakonna tööseminar Laulasmaa spaas.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar koos oma lähedaste võitluskaaslaste Siret Kotka ja Oudekki Loonega augusti lõpus Keskerakonna tööseminar Laulasmaa spaas. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare vastane leer on oodanud juba ammu sobivat võimalust ja ettekäänet kutsuda kokku erakorraline kongress, et erakonnale uus esimees valida.

Kannatus on katkemas: Savisaare kuju on olnud «ees» presidendimängudes ja võimalikes valitsuskokkulepetes. Garantiikirjaskandaal annab põhjuse näiteks oktoobris kokku kutsuda Keskerakonna erakorraline kongress, millest on Postimehe andmetel räägitud juba viimased paar kuud. Pole võimatu, et Kadri Simsoni asemel asub seal esimehe koha eest võitlusesse hoopis taas Jüri Ratas.

Savisaar kutsus pühapäevaks kokku erakonna juhatuse, kus väga olulised nn Simsoni leeri inimesed ei saa osaleda. Kaasa arvatud välismaal viibiv Ratas.

Presidendivalimisi silmas pidades on seis paari päevaga pikantsemaks muutunud, veidi keerulisemaks ka presidendikandidaat Mailis Repsi jaoks, kes peab suutma leida järgneva kuu jooksul, mis on jäänud 24. septembrini ehk valimiskogu presidendivalimisvoorudeni, kooskõla ja toetust erakonna kolme-nelja eri leeri vahel. See, et teda võib ähvardada näiteks kümne Savisaare-meelse hääle kadumine, ei ole valimiskogu tihedat rebimist arvestades hea.

Emotsioonid erakonnas on selgelt pingestunud ja Savisaar on oma esimehe koha kaotamisele lähemal kui kunagi varem.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles