Peeter Tishler: pearaha vähendamine on Tallinna kahetsusväärne järjepidevus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audentese staadion.
Audentese staadion. Foto: Liis Treimann

Noortespordi osas Eesti suurima, Audentese spordiklubi juhi Peeter Tishleri sõnul on Tallinna linnavalitsuse otsus vähendada laste pearaha klubile suur löök, sest kuskilt tuleb leida 280 000 krooni ehk ligi 18 000 eurot.

«Selline käitumine on Tallinna linnajuhtide poolt kahetsusväärne järjepidevus,» ütles Tishler. «Niisuguseid uudiseid on Tallinna spordiklubidele ennegi tulnud. Nüüd siis jälle.»

Ta lisas, et loomulikult mõjutab pearaha vähenemine spordiklubi tegevust. Siiani teadsid klubi juhid, et linn pearaha ei vähenda ning sellest lähtuvalt kavandati ka kogu selle aasta plaane ning koostati eelmise aasta lõpus tänavune eelarve. Ka lapsevanemalt küsitavat maksu ei muudetud. Kuna treeningtöö 1500 lapsega 11 spordialal algas juba mullu septembris, siis lepiti ka lapsevanematega kindel maksu suurus kokku.

«Nüüd veebruaris pearaha vähenemisest teada saades on pilt jälle täiesti sassi löödud,» kurtis Tishler. «Kõige ebameeldivam on lastevanematele ütelda, et peame teil hinda tõstma.»

Samas lisas ta, et lastevanematelt senisest kõrgema hinna küsimine on küll viimane asi, mida tegema hakatakse. Esmalt püüab klubi oma kulusid kokku hoida. Ühel aastal tehti nii, et alandati kõigi treenerite ja juhtkonna palka 10 protsenti. Teise asjana üritati spordibaaside omanikega rendihinna vähendamises kokkuleppele jõuda.

Tishler kinnitas, et kuidagi loodetakse siiski hakkama saada ning puudujäävad ligi 18 000 eurot kuskilt leida. Selle aasta eelarve on klubil väikese reserviga tehtud, nii et ka sealt saaks midagi näpistada.

«Laste arvelt kokkuhoiu tegemine on Tallinna linnajuhtide poolt ikka äärmiselt näotu,» ütles Tishler. «See on valikute küsimus, kuhu raha panna, kas edendada televisiooni, arendada dubleerivat politseid või teha midagi muud.»

Möödunud aastal oli Tallinnas ühe lapse pearaha 2850 krooni ehk 182 eurot, tänavu aga 163 eurot ehk 19 eurot vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles