Riigikohus võttis arutusele islamiterrorismi toetamises süüdistatavate kaebused

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Ramil Khalilov (vasakul) ja Roman Manko (paremal).
Pildil Ramil Khalilov (vasakul) ja Roman Manko (paremal). Foto: Tairo Lutter

Riigikohus võttis teisipäeval arutusele islamiterrorismi toetamises süüdistatavate meeste kaitsjate kaebused, kuid ei pidanud vajalikuks võtta arutusele samas asjas riigiprokuröri esitatud kaebust.

Roman Manko (30) kaitsjad vandeadvokaadid Oliver Nääs ja Olavi-Jüri Luik ning Ramil Khalilovi (25) kaitsja vandeadvokaat Kristi Rande paluvad kaebustes süüdistatavad õigeks mõista, kuna kaitsjate hinnangul on süüdistus koostatud puudulikult, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kaitsjad tõid kassatsioonides esile, et süüdistuses on jäänud välja toomata väidetavalt toetatud terroristi tegevus, ilma milleta ei ole aga võimalik terrorismi rahastamist tuvastada.

Kuna kohus ei saa väljuda süüdistuse piiridest on kaitsjate hinnangul tegemist nii olulise rikkumisega, mis tingib meeste õigeksmõistmise, lisaks leidsid kaitsjad oma kaebustes, et teabehanke raames kogutud jälitusteave ei ole antud juhul kriminaalasjas tõendina kasutatav.

Mais tühistas Tallinna ringkonnakohus osaliselt Khalilovi ja Manko suhtes tehtud maakohtus langetatud otsuse ning kergendas oluliselt Khalilovile ja Mankole mõistetud vanglakaristusi.

Ringkonnakohus mõistis Khalilovile kolmeaastase ja Mankole kaheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles