Palin ja Biden kritiseerisid presidendi-kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin.
Vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin. Foto: AFP / Scanpix

USA vabariiklaste asepresidendikandidaadi Sarah Palini ja tema demokraadist vastase Joseph Bideni neljapäeval peetud ainus teledebatt enne valimisi keskendus oodatult majandusküsimustele ja Iraagile.


Elava, kuid viisakas toonis kulgenud debati kestel kritiseerisid mõlemad presidendikandidaate. Kui Biden süüdistas John McCaini majanduskriisi osas ajast mahajäämises ja teadmatuses, siis Palini sõnul on Barack Obama liiga suur parteisõdur muutuste elluviimisel.


Enesekindel Palin


Palini esinemine oli enesekindel ja korduvalt agressiivne Obama vastu suunatud rünnakutes. Samuti rõhutas Palin mitmel korral, et tema ja McCain kavatsevad töötada keskklassi nimel. Siiski ei vastanud Alaska kuberner saatejuhi küsimustele alati otse, vaid liikus talle tuttavatele teemadele.


Iraagi teemal rääkides ütles Biden, et tema ja Obama kavatsevad sõja seal lõpetada. «Teie plaaniks on alla­andmise valge lipp,» ütles Palin vastuseks.
Ehkki mõlemad kutsusid muutma USA majanduspoliitikat, ütles Biden, et McCain on viimase aja arengutest liialt mahajäänud. Bideni sõnul on selle tõestuseks McCaini ütlused USA majanduse aluste tugevuse kohta, mille Wall Streeti finantskriis veidi aega hiljem ümber lükkas.


Bideni elu esinemine


Vabariiklased lootsid enne debatti, et Palini tugev esinemine võiks aidata kaasa Obama hiljutise toetuse suurenemise pidurdamisele. Illinoisi senaator on arvamus­uuringute järgi suurendanud oma edu McCaini ees ning saanud sellega eelise olulistes, niinimetatud kaalukeelega osariikides, nagu Florida ja Ohio.


Debati järel kandidaatide esinemist kommenteerinud CNNi analüütik David Gergen ütles, et ehkki Palin näitas end väga heast küljest, tegi Biden oma elu parima esinemise.


Hinnangute järgi võis Palini-Bideni mõõduvõttu jälgida rohkem vaatajaid kui möödunud nädala McCaini-Obama esimest debatti. Siis kogunes televiisorite ette kandidaatide väitlust jälgima 52 miljonit inimest. (Reuters/BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles