Facebook sulges rindade pärast Maria Kaljuste konto (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Kaljuste
Maria Kaljuste Foto: ERR kuvatõmmis

Facebook sulges teisipäeva õhtul 24 tunniks Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Saaremaa piirkonna juhi Maria Kaljuste konto, sest naise üleskutse peale saadeti talle sõnumitega hulganisti pilte naiste paljastest rindadest.

Kaljuste sõnul tahtis ta avaldada ühes Soome ajalehes kuulutust seoses laupäeval Soomes Vuosaaris Mosaiikitoril toimuva Euroopa konservatiivide Fortress Europe meeleavaldusega, kirjutab Meie Maa.

«Mulle vastati, et mingi rahvuslaste miiting ei huvita kedagi – iseasi, kui selles artiklis oleksid tissid,» rääkis Kaljuste, kes valiti kevadel Euroopa konservatiivide Fortress Europe ideoloogiliseks liidriks.

Kuna ajaleht ei tahtnud artiklit avaldada, Kaljuste vihastas ja postitas 5. septembril Facebooki avalikult kirja, kus kutsus üles modelle saatma talle tissipilte. Tekst kõlas järgmiselt: «Isamaalistel põhjustel otsin naisinimest, kes oleks valmis osalema fotosessioonil palja rinnaga (üks pilt, nägu ei näe). Palun ohverdus privasse!»

Postitus sai kohe Facebookis palju tähelepanu. Maria Kaljustele hakkas sõnumitena Facebooki laekuma naiste paljaste rindade pilte, kuhu peale oli kirjutatud liikumise Fortress Europe nimi.

Kuna pilte tuli palju, lasi Facebook Kaljustel ennast kõigepealt kolm korda tuvastada ja seejärel sulges konto 24 tunniks. Põhjuseks lubamatu sisu liikumine kontol.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles