Pihtla ja Orissaare vald ning Kuressaare linn valisid oma esindajad valijameeste kogusse

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Mihkel Maripuu

Pihtla ja Orissaare vald ning Kuressaare linn valisid eile oma esindajad septembri lõpus presidenti valima hakkavasse kogusse, kirjutab Saarte Hääl.

Orissaare kandidaatideks esitati volikogu esimees Marili Niits ja Ingrid Holm. Kümme kohal olnud volinikku hääletasid võrdselt mõlema kandidaadi poolt. Seega tuli valijamehe valimine anda saatusele. 

Saatuse sõrmeks sai vallavanem Vello Runthal, kellel lasti valida kahe ümbriku vahel. Valitud ümbrikust selgus, et Estoniasse valijameste kogusse läheb Marili Niits. Otsest soovitust talle kaasa ei antud, kuid volikogu liikmed said võimaluse avaldada oma arvamust erinevate kandidaatide kohta.

Pihtla vallavolinikud otsustasid üksmeelselt saata oma esindajaks presidendi valimiseks moodustatavasse valijameeste kogusse volikogu esimees Tiit Kaasik.

Kuressaare volikogu saadab presidenti valima Jaanus Tamkivi (RE) ja Jaanis Prii (SDE). Volikogus korraldatud valijameeste valimisel nende kahe kandidatuur esitatigi. Salajasel hääletusel osales 18 volikogu liiget, kaks sedelit oli rikutud, kumbki kandidaat sai kaheksa häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles