Ilves: välisministri ametikoha ümber valitseb häiriv ebaselgus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul valitseb välisministri ametikoha ümber häiriv ebaselgus ning ta soovib esimesel võimalusel olukorda peaministriga arutada.

«Ma näen siin häirivat ebaselgust,» ütles Ilves eile vastuseks BNSi palvele kommenteerida välisministri ümber toimuvat. «Senine välisminister esitas peaministrile lahkumisavalduse ja ütles, et 9. september on tema viimane tööpäev. Peaminister ütles, et senine välisminister jätkab. Vabariigi presidendina, kes põhiseaduse järgi esindab Eestit välissuhtluses, soovin ma teada, kes täidab 10. septembril Euroopa Liitu ja NATOsse kuuluva Eesti välisministri kohuseid,» lausus riigipea eile õhtul.

Ilvese sõnul ei tohi riigis olla mingit ebaselgust. «Eesti vajab välisministrit iga päev. Olen kindel, et me arutame seda olukorda peaministriga niipea kui võimalik,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles