Balti õhuruumi lähedalt tabati transponderita lennanud Vene lennuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti õhuruumi lähedalt tabati transponderita lennanud Vene lennuk
Balti õhuruumi lähedalt tabati transponderita lennanud Vene lennuk Foto: Luftwaffe/VAPB

Saksa hävituslennukid pidid Ämari lennuväljalt häire tõttu õhku tõusma, kuna Balti õhuruumi lähedal rahvusvahelises õhuruumis lendas sisse lülitamata transponderiga Vene lennuk. 2. septembril toimunu tuli päevavalgele alles nüüd, kirjutas neljapäeval Saksa väljaanne Berliner Zeitung.

Balti õhuturbemissiooni raames on Bundeswehr paigutanud  Ämari õhubaasi viis Eurofighterit ja häiresignaali peale tõusis neist kaks õhku käsuga Vene õhusõiduk tuvastada.

Eurofighteri piloodid tegid kindlaks, et tegu on Vene transpordilennukiga Tu-134.

Siis saabus ka teine häireteade ja tuli tuvastada veel kaks lennukit, mis Kaliningradist Tupolevile vastu sõitsid. Tegemist oli hävituslennukitega Su-27.

Saksa hävituslennukid eskortisid kolme Vene lennukit senikaua, kuni said ülesande rootslastele üle anda. Ämaris baseeruva Balti õhuturbemissiooni uuele rotatsioonile oli see esimene niisugune ülesanne.

Õhuväe kõneisik Alar Laats ütles, et täpsemat teavet selle kohta, kus Vene sõjalennukid tabati, ei saa ta jagada. «See on sakslaste ettevõtmine. Meil on kokkulepe, et meie ei informeeri nende tegemistest,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles