Kolm eestlast jõudsid maailma mõjukaimate teadlaste sekka

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Andres Metspalu
Professor Andres Metspalu Foto: Kalev Saar

Thomson Reutersi teaduspublikatsioonide värskelt avaldatud loendis jõudis maailma 3000 mõjukaima teadlase hulka kaks Tartu Ülikooli teadlast ning üks teadlane Eesti Maaülikoolist. Thomson Reutersi enim tsiteeritud (ISI highly cited) teadlaste andmebaas sisaldab ligi 3000 teadlast kõigist teadusvaldkondadest.

Tänavu jõudsid Eestist loendisse kolm Eesti teadlast: Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi biotehnoloogia õppetooli professor ja Eesti Geenivaramu direktor Andres Metspalu (65), Tartu Ülikooli ökoloogia- ja maateaduste instituudi taimeökoloogia õppetooli professor Martin Zobel (59) ning Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi professor, taimefüsioloog Ülo Niinemets (46). Kõik nad kuuluvad ka Eesti Teaduste Akadeemiasse, olles bioloogia, geoloogia ja keemia osakonnas.

ISI enim tsiteeritud teadlaste loend on regulaarselt uuendatav nimekiri, mis põhineb viimase kümne aasta suure rahvusvahelise tähelepanu pälvinud publikatsioonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles