Narva taotleb toimetulekutoetuste maksmiseks riigilt lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Narva linnavalitsus taotleb riigilt toimetulekutoetuste maksmiseks täiendavalt 173 906 eurot lisaraha, sest abivajajate hulk linnas on suurenenud.

Kui eelmisel aastal oli abivajavate perede arv Narvas kõrghetkel 580, siis näiteks tänavu märtsis vajas toimetulekutoetust juba 685 perekonda, selgub kirjast, mille Narva abilinnapea Tatjana Patsanovskaja sotsiaalministeeriumile saatis.

Patsanovskaja kirjutas taotluses, et toimetulekutoetuse rahalise puudujäägi taga on nii toetusetaotluste suurem hulk, mullusest suurem toetussumma, töötusemäära tõus kui ka eluasemekulude suurenemine.

Toimetulekutoetuse maksmiseks oli Narva linnale esialgselt ette nähtud kokku 1,25 miljonit eurot, kuid tänavu kaheksa kuu jooksul on toimetulekutoetust välja makstud juba 950 843 eurot.

Valitsus eraldas augustis toimetulekutoetuse maksmiseks Narvale täiendavalt 63 798 eurot, kuid linna prognoosi järgi on aasta lõpuni vaja 538 000 eurot – seega jääb vajaka 173 906 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles