Bahovski: Ligi on Rõivase parim variant (1)

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski.
Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nendest variantidest, mis Reformierakonnal olid, võis Jürgen Ligi olla isegi kõige parem, sõnas Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski.

Bahovski sõnas Jürgen Ligi välisministrikandidaadiks nimetamist kommenteerides, et Ligi on näidanud ennast ministriametis võimeka ja otsusekindlana. «See näitab seda, et Reformierakonna pink ei ole väga pikk. Ligi on vähemalt väljapoole suunatuna suutnud – kuidas öelda – ennast formaalselt väljendada. Need siseriiklikult kasutatud väljendid – «sisserändaja poeg» või kellegi kaagutajaks kutsumine – selliseid asju ei ole ta rahandus- või kaitseministrina välismaal teinud,» sõnas Bahovski.

«Ma arvan, et Ligi saab oma tööga hakkama ja tõepoolest, ees on päris keerulised ajad. Esiteks kõik see, mis toimub meie ümber – agressiivne Venemaa ja USA presidendivalimised – need on sündmused, mis eeldavad kindlat juhtimist. Lisaks veel Eesti eesistumine Euroopa Liidus järgmise aasta teises pooles ja sinna otsa veel Eesti Vabariik 100, mis on ka paljuski väljapoole suunatud üritus,» lisas ta.

Bahovski arvas, et rahvusvahelistest suhetest  teab Ligi arvatavasti piisavalt ja sellega tal tõenäoliselt probleeme ei teki. «Pigem võib tal konflikt tekkida mõnest väljaütlemisest. Ta võib kuskil kellelegi nähvata. Teine küsimus on selles, kas see valitsus nii kaua üldse püsib. Mitmed märgid näitavad, et koalitsioon võib üldse laguneda,» lausus ta. 

Välisministri koht jäi vabaks reedel, kui Marina Kaljurand teatas, et soovib presidendiks saada. Rõivas soovitas reedel Kaljurannal küll kuni presidendivalimiste lõpuni puhkus võtta, kuid nii kergelt ta ei pääsenud. Rõivasel tuli leida paari päevaga variant, mis kõiki rahuldaks ja rahustaks. Laupäeva õhtuks oli tal pilt selge ja eile õhtul saatis Rõivas erakonnakaaslastele kirja, milles teatas, et teeb esmaspäeva hommikul erakonna juhatusele ettepaneku kinnitada Jürgen Ligi välis- ja Maris Lauri haridusministri kandidaadiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles