Danilov: Moonika Helme käskis EKREst lahkuda (11)

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE erkonnaga liitumiseks vajalik ankeet
EKRE erkonnaga liitumiseks vajalik ankeet Foto: Gertrud Alatare

Eesti Konservatiivsesse Erakonda (EKRE) kuulunud Martna valla valijamees Raimond Danilov sai läinud reede õhtul kõne Helle-Moonika Helmelt- presidendikandidaat Mart Helme abikaasalt- kes kõigepealt küsis, millest seisneb Danilovi probleem, et viimane Helmet ei toeta ja seejärel valijamehel erakonnast lahkuda käskis. 

«Reedel kui Marina Kaljurand oma avalduse tegi, olin mina terve päeva välisministeeriumis. Õhtul kohtusin EKRE piirkonnavolinikuga, kes eeldas, et ma annan talle hääle Helme toetuseks. Mina aga ütlesin talle, et seda häält ma talle ei anna. Moonika oli talle peale meie vestlust helistanud. Hiljem ma sain aru, et nad olid järeldanud, et lubasin oma hääle Kaljurannale,» rääkis Danilov Postimehele.

«Peale seda helistas Moonika mulle ja ei saanud aru, mis mu probleem on. Miks ma Helmele oma häält ei anna? Seepeale ta ütleski, et astu siis välja, et see on kõigile parem ja lihtsam, midagi sellist,» lisas valijamees. «See ei olnud minu otsus. Ma küll tunnistasin neile, et ma olen seda eelnevalt kaalunud aga see ei olnud see hetk, kus ma seda teha soovisin. Lahkuda käskis mul Moonika Helme,» ütles Danilov.

«Sellel hetkel ei olnud ma öelnud, kelle poolt ma olen aga ma lihtsalt ei olnud nõus kohe andma EKREle oma häält. See põhjustas siis selle, et ma pidin sealt lahkuma. Öelda lihtsalt, et astu siis välja ja seda ma tegingi,» seletas ta. «Erakond ei saa mind käskida ju kellegi kindla poolt hääletama. Me valime Eestile presidenti, mitte juhti erakonnale,» sõnas Danilov.

«Helmede perekonnaga mul peale seda vestlust kontakti olnud enam pole. Selle koha pealt on olnud täisvaikus,» lisas ta.

Teise erakonda Danilov kohe üle ei plaani minna, külla aga on talle helistatud juba Isamaa ja Res Publica Liidust ja palutud häält nende presidendikandidaat Allar Jõksi toetuseks. «Sealt öeldi veel, et ma olen väga tubli, et EKREst välja astusin. Seda oli tore kuulda,» rääkis ta.

«Nüüd ma võin välja öelda, et eile andsin ma oma hääle Kaljurannale,» kinnitas Danilov Postimehele, et nüüdseks on ta oma valiku teinud.  

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles