Tamkivi: kaugusepiirangud tuulikutele kehtestatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark Pakri poolsaarel.
Tuulepark Pakri poolsaarel. Foto: Küllike Rooväli

Keskkonnaministri Jaanus Tamkivi sõnul ei vasta tõele Eesti Päevalehes ilmunud tõlgendus tuulikutele kaugusepiirangute kehtestamisest, sest tuulikute rajamist piirav määrus võetakse loodetavasti vastu juba veebruaris.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et seadusega ei planeerita reguleerida tuulikute kaugust elumaadest ja hoonetest ning keskkonnaministeerium küll jätkab lahenduste otsimist, kuid ei plaani seda probleemi kohe lahendama asuda.

Tamkivi väitel on tuulikutele elamumaadest ja majadest kaugusepiiranguid kehtestava määruse ettevalmistamine juba lõppjärgus ja ta avaldas lootust, et see saab vastu võetud veebruari esimeses pooles.

Määrusega kehtestatakse täiendavad piirangud tuulikute ja tuulikuparkide rajamisele elamumaa ja hoonete lähedusse ning suuremate tuuleparkide puhul on see kaugus umbes 1,5 - 2 kilomeetrit.

Piirangute üle otsustamise õigus antakse kohalikule omavalitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles