Meedia tähelepanu parteidele tõusis rekordtasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed.
Ajalehed. Foto: Ove Maidla.

Lähenevad valimised on meedia tähelepanu erakondadele märkimisväärselt kasvatanud - suuremad trükimeediaväljaanded ja internetiportaalid mainisid jaanuaris erakondi ligi 4 800 korral ehk selgelt enam kui mõnel teisel kuul eelmise aasta jooksul.

Jaanuaris mainiti erakondi meedias 4763 korral, mida on detsembriga võrreldes koguni 30 protsendi võrra rohkem, selgus ERR-i uudisteportaali tellimusel valminud monitooringufirma Meedius uuringust, edastas ERR uudised.

Seitsmendat kuud järjest kirjutati kõige rohkem Keskerakonnast ja parteid mainiti kokku 1182 artiklis, kuid samas langes nende mainimiste osakaal kõigist erakondade mainimistest eelmise kuuga võrreldes koguni 11,8 protsendipunkti võrra 24,8 protsendini.

Meediuse analüütik Peeter Peet kommenteeris, et detsembris suure osa Keskerakonna kajastusest moodustanud rahastamisskandaal oli teravalt päevakorral veel jaanuari  keskpaigani, kuid hiljem selle osatähtsus kahanes.

Reformierakonda mainiti meedias 1015, Isamaa ja Res Publica Liitu 862, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 743, Rahvaliitu 405 ja Eestimaa Rohelisi 401 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles