Joomakaaslase surnuks peksnud ja seejärel Eestist põgenenud Albert mõisteti 15 aastaks vangi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Mullu suvel joomingu käigus oma tuttava surnuks peksnud ja seejärel Eestist Hispaaniasse põgenenud Albert Anstal mõisteti täna Harju maakohtus 15 aastaks vangi.

Süüdistuse järgi tarvitas Albert 2015. aasta ööl vastu 10. augustit oma elukohas Kernu vallas koos tuttavaga alkoholi. Alkoholi tarvitamise käigus mindi tülli ja sõnaline konflikt eskaleerus vägivallaks, mille käigus peksis Albert meessoost tuttava surnuks.

Seejärel lahkus Albert oma kodust ja suundus tuttavate juurde, kus ta jätkas alkoholi tarvitamist. Taaskord tekkis tüli ning Albert lõi sedapuhku ühe korra teda võõrustanud naist.

Pärast seda lahkus Albert Eestist ning ta peeti Euroopa vahistamismääruse alusel kinni Hispaanias mullu 11. detsembril. Eestile anti ta välja selle aasta jaanuari keskpaigas ning sellest ajast alates viibib ta vahi all.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Saskia Kask ütles, et Albert Anstali toime pandud jõhker mõrv on esmapilgul üsna tüüpiline – taaskord oli tegemist kuriteoga, kus kannatanu ja ohver olid omavahel tuttavad ning tarvitasid ühiselt alkoholi kuni läksid omavahel tülli.

«Ebaharilikuks tegi selle kriminaalasja see, et pärast kuriteo toimepanemist õnnestus Albertil Eestist põgeneda. Tänu heale rahvusvahelisele koostööle saadi ta siiski Hispaanias kätte ning oli võimalik ta kuriteo eest kohtu alla anda,» lisas Kask.

Harju maakohus mõistis Alberti täna süüdi ning karistas teda 15 aasta pikkuse vangistusega. Seitsme päeva jooksul on võimalik kohtule teada anda otsuse edasikaebamise soovist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles