Värsked fotod: uurijad lõpetasid töö Tarankovi mõrvapaigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööpäev läbi Nikolai Tarankovi (63) mõrvapaigas toimetanud uurijad lahkusid sündmuskohalt täna pärastlõunal.

Pärast seda, kui politsei eile kella 14 paiku teate sai, et Läänemaal Saunja külas on leitud tapetu, piirati sündmuspaik sisse – pääses vaid umbes 800 meetri kaugusele mõrvapaigast. Seejärel takistasid teekonda lindid ja politseinikud, kuna uurijad otsisid kogu maa-alalt märke, mis viitaks tapjale. Töö lõpetati alles täna kella 14 paiku.

Sündmuspaik asub Saunja lahe ääres, kus Tarankov armastas kalal käia. Tegemist on üsna eraldatud kohaga, kuid üks suvila asub 150 meetri kaugusel. See on hetkel aga tühi. 

Mõrtsukas varitses Nikolai Tarankovi kalaleminekul, kui ta toimetas oma musta Toyota maasturi taga haagisega, mis vedas Pella kalapaati.

Foto: politsei
Foto: politsei Foto: Politsei

Riigiprokuratuur teatas, et Eesti allilma liidriks peetud Nikolai Tarankovi tapmine ei olnud juhuslik vägivalla akt ning andis mõista, et ilmselt tapeti Tarankov tulirelvaga.

«Käesolevas kriminaalasjas on ohvrina tuvastatud Nikolai Tarankov. Praeguseks ajahetkeks kogutud tõendid osundavad asjaolule, et tegemist ei olnud juhusliku vägivalla ohvriks sattumisega, vaid toimepanija tegutses eesmärgiga tekitada surmavaid vigastusi just Nikolai Tarankovile,» ütles kriminaalmenetlust juhtiv riigiprokurör Vahur Verte pressiesindaja vahendusel BNS-ile.

Riigiprokuratuur ei soovinud uurimise huvides avalikustada tapmise täpsemaid detaile nagu surma täpne aeg või koht.

«Täpse surma põhjuse selgitab välja ekspertiis, seni kogutud esmased tõendid viitavad, et teo toimepanemisel võidi kasutada tulirelva,» lisas riigiprokurör Verte.

«Kahtlustatavana kedagi antud kriminaalasjas seni kinni peetud ei ole. Samas on tunnistajatena üle kuulatud erinevaid inimesi, sealhulgas ka inimene, kes surnukeha leidis,» teatas Verte.

Läänemaal leiti kolmapäeva pärastlõunal Eesti allilmaliidriks peetava Tarankovi surnukeha. Meest on peetud Eesti organiseeritud kuritegevuse ja selle katusorganisatsiooni ehk ühiskassa juhiks juba 1990-ndate aastate algusest saadik.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei ning juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles