Valitsus otsustas eripensionid kaotada (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Foto: Erik Prozes

Valitsus otsustas oma eilsel kabinetinõupidamisel kaotada 2020. aasta 1. jaanuarist kaitseväelaste, prokuröride ning politsei- ja piirivalveametnike eripensionid, ega plaani nende asemele mingeid asendusskeeme. Pensioniea tõstmise asjus otsuseni aga ei jõutud.

Eripensionide kaotamine puudutab inimesi, kes astuvad teenistusse pärast 1. jaanuari 2020. Kõik praegused kaitseväelased, prokurörid, politseinikud ja piirivalvurid ning kuni 31. detsembrini 2019 neil aladel tööle hakkavad inimesed saavad eripensioni seniste reeglite alusel.

Sotsisaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL) märkis, et tegemist on ajaloolise otsusega, mida on alates 1997. aastast edasi lükatud. «Mul on hea meel, et jõudsime otsusele kaotada kõik eripensionid, kuid samas andsime kindlustunde neile, kes on täna kaitseväe- ja politseiteenistuses.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles