Julia Aug – filmitäheks tänu Tarantinole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Aug neljapäeval enne «Õpilase» esilinastust kino Sõprus ees. Eestisse naaseb Aug juba 15. oktoobril, et osaleda «Seltsimees lapse» võtetel.
Julia Aug neljapäeval enne «Õpilase» esilinastust kino Sõprus ees. Eestisse naaseb Aug juba 15. oktoobril, et osaleda «Seltsimees lapse» võtetel. Foto: Liis Treimann

Pärast seda, kui Quentin Tarantino Eesti juurtega Vene näitlejannat Julia Augi ühes intervjuus kiitis, algas Augi tähelend. Tänavu jõuab ekraanile lausa viis tema osalusel vändatud mängufilmi, neist üks – «Õpilane» – esilinastus sel nädalal meilgi.

Moskvas elav Julia Aug on 46-aastane näitlejanna, kes enda sõnul taob rauda, kuni see on kuum – ühelt võttelt teisele, ühest linnast ja riigist teise. Ta ei ütle ära ka muusikavideote lavastamisest ning mitmel järjestikusel kuul tulevad tema käe all lavale etendused Venemaa linnades. «Mulle meeldib, et mul on nii palju eripalgelist, huvitavat ja kvaliteetset tööd. Ja kuni seda jagub, olen nõus ühest kohast teise ja isegi mandrite vahet pendeldama,» ütleb Aug.

Tema isa Artur oli eestlasest tuumafüüsik, kes enda emaga – viimane jõudis oma eluajal Juliale isegi Muhu mustrite tikkimist õpetada – Siberisse asumisele saadeti. Sealt 1958. aastal naasnuna keelati neil aga Eestisse tulla ning sunniti elama Minskis. Seal tutvus Artur ka oma tulevase naise Jevgeniaga, kuid Julia tuli ilmale hoopis Leningradis. Põhjus oli proosaline – pere elas tollal Narvas, ema sünnitas tütre 40-aastasena, sünnitus kujunes raskeks ning Neevalinnas – mis asub Narvale lähemal kui Tallinn – anti paremat arstiabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles