Eesti Post lubab, et laupäevalehtede kojuvedu ei kao

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast. Foto on illustratiivne.
Postkast. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti Post lükkas ümber eilses Maalehes ilmunud väite, nagu kavatseks postiettevõte kõrgete kulude tõttu lõpetada ajalehtede laupäevase kojukande. Küll aga lubab postiseaduse peatne uuendus Omnival tulevikus ülal pidada senisest harvemat postiasutuste võrku. 

Maaleht avaldas neljapäeval artikli, milles väidetakse, et valitsuse nõutud kärpekava tõttu võib Omniva kaubamärgi all tegutsev Eesti Post loobuda laupäeviti ajalehtede kojukandest ning perioodika kojukanne võib kallineda.

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas ütles Postimehele, et uudis ei vasta tõele, sest ei valitsus, omanik ega muu osaline ole ettevõttelt midagi sellist nõudnud. Tegelikult polegi postiettevõttel voli kojukannet vähendada, sest postiseaduses on sätestatud kohustus kanda perioodikat lugejani kuuel päeval nädalas. Ka uue postiseaduse väljatöötamiskavatsuses on see nõue muutumatuna alles ning majandusministeeriumil pole plaanis seda muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles