Rohelised tunnistasid vabatmehe väljajäämises kommunikatsiooniprobleeme

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Roheliste erakonna esimene eestkõneleja Aleksei Lotman tunnistas, et nende nimekirjas vabatmehena kandideerima pidanud Madis Melzari nimekirjast väljajäämise tingisid kommunikatsiooniprobleemid.

22. jaanuari Postimees kirjutas, et «roheliste nimekirja esitosin ei jäänud lõpuni kehtima – kadunud olid vabatmees Madis Melzar ja enda üksikkandidaadina ülesseadmisest teatanud riigikogu liige Toomas Trapido».

«See, et Melzar ei kandideeri, on vabatmeeste omavaheline kokkulepe,» selgitas partei pressiesindaja Katrin Mesilane toona.

«Minu kohta öeldu ei vasta tõele, nimelt pole ma vabameestega sel teemal suhelnud, olen suhelnud ainult roheliste eestkõnelejaga ja peasekretäriga. Vastuolu meie vahel tekkis siis, kui rohelised avalikustasid siselistis oma ringkonnanimekirjad. Mina kandideerisin Harju- ja Raplamaal ning olin paigutatud nimekirja kümnendaks,» selgitas Melzar Postimees.ee’le.

«Kuna ma polnud oma kohaga rahul siis, saatsin ka vastava meili, kus ma põhjendasin, miks ja kellest ma peaksin olema eespool, samuti kirjutasin, et teatan oma kandideerimisest või mittekandideerimisest õhtul kella üheksaks. Kella üheksa ajal õhtul võttis minuga ühendust nii eestkõneleja kui ka peasekretär, kellele ma kinnitasin edasisest kandideerimisest roheliste nimekirjas sõltumatu kandidaadina,» rääkis Melzar.

«Mõne tunni möödudes potsatas minu postkasti meil, kus teatati, et juhatus võttis minu lauset «teatamisest kandideerida või mitte kandideerida“ ultimaatumina. Kuna juhatus ei allu ultimaatumile, siis otsustas juhatus mind nimekirjast kustutada,» selgitas roheliste valimisnimekirjast välja jäänud vabatmees.

«Mis on nimekirjast kustutamise tegelik põhjus, see jäägu juhatuse südametunnistusele, minul on enda arvamus, mida ma siinkohal ei hakka avalikustamata. Minu eesmärk sõltumatuna kandideerida oli rohkemat, kui rohelistele ainult hääli tuua. Seepärast otsustasin ka oma arvamust avaldada, aga tundub, et sõltumatud polegi nii sõltumatud, kui rohelised avalikkusele lasevad paista,» nentis Madis Melzar.

Lotman tunnistas kommunikatsiooniprobleemi

«Madis Melzari vastulause on laias laastus põhjendatud, sest me ei olnud oma kommunikatsioonis piinlikult täpsed,» tunnistas roheliste esimene eestkõneleja Aleksei Lotman.

«Kui täpne olla, siis mõte, et Madis Melzar ei sobi meeskonda, sündis küll vabatmeeste seas pärast Madis Melzarilt saadud e-kirja, kus ta väga tungivalt nõudis enda ringkonnanimekirjas ettepoole tõstmist, kuid vormus otsuseks tõepoolest just erakonna juhatuses,» selgitas Lotman.

«Juhatus leidis, et kõnealune kiri on käsitletav ultimaatumina ja sellisena mitteaktsepteeritav ning Madis Melzari poolt minule telefonis antud kinnitus, et tegu on siiski tema poolt vaid tungiva ettepaneku ja mitte ultimaatumiga juhatuse enamust ei veennud,» rääkis Lotman.

Roheliste erakonna liider vabandas tekkinud segaduse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles