Euroopa eksperdid muretsevad Patarei pärast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei laguneb: Andrus Villem eemaldab seinalt lahtist krohvi, mis on viimase talve jooksul lahti tulnud.
Patarei laguneb: Andrus Villem eemaldab seinalt lahtist krohvi, mis on viimase talve jooksul lahti tulnud. Foto: JUSS SASKA

16.–19. septembril külastavad Eestit Euroopa juhtiva muinsuskaitseorganisatsiooni Europa Nostra ja Euroopa Investeerimispanga Instituudi muinsuskaitse ja rahanduseksperdid.

Külastuse eesmärgiks on tutvumine Patarei merekindlusega, mis Eesti Muinsuskaitse Seltsi algatusel arvati Euroopa seitsme enim ohus oleva mälestise 2016. aasta programmi. Patarei on tähelepanuväärne nii oma terviklikult säilinud arhitektuuri kui kogu Eesti lähiajaloo mälestusmärgina. Tühjalt seisvat hoonetekompleksi on aeg ja ilm hakanud ühe kiiremini kahjustama ning on tõsine oht, et ilma kohese sekkumiseta hävib see mälestis.

Eksperdid kohtuvad Patareiga seotud valitsusväliste organisatsioonidega, riigihalduse minister Arto Aasa, kultuuriminister Indrek Saare, Põhja Tallinna juhtide ning muuseumide esindajatega.

Reedel, 16. septembril esinevad Europa Nostra asepresident Piet Jaspaert ja Euroopa Investeerimispanga Instituudi nõunik Peter Bond ettekannetega linnahallis toimuval Ökomässu konverentsil «Vaatega merele». Eksperdid tutvustavad Euroopa seitsme enimohustatud mälestise programmi, oma varasemaid kogemusi programmis ning kultuuripärandi olulisust Euroopa majandusele, kultuurile, ühiskonnale ja keskkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles