Eriti kaunite raamatute taga seisab muuseum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Toometi raamnatu "Mänguasjad jutustavad" esitlus Mänguasjamuuseumis.
Tiia Toometi raamnatu "Mänguasjad jutustavad" esitlus Mänguasjamuuseumis. Foto: Sille Annuk

Tartlaste mullune raamatutegu hakkab silma hea tulemuse poolest. Rahvusraamatukogus eelmisel nädalal välja kuulutatud 25 Eesti kauneima raamatu ja viie kauneima lasteraamatu seas on mõnedki Emajõelinnas kirjastatud või kirjutatud-kujundatud. Kaks neist on ühenduses män­guasjamuuseumiga.




Kauneimasse viisikusse kuulub Tiia Toometi «Karu Lillekäpa töö-ööd» (kujundanud Epp Marguste, TEA kirjastus), mille kunstnik on muuseumi kunstiline juht Mare Hunt. 25 kauneima hulgas on ka Tiia Toometi «Mänguasjad jutustavad» (kujundanud Tiiu Allikvee, kirjastanud Tammer­raamat).

Raamatu «Karu Lillekäpa töö-ööd» ainetel tuli aasta lõpul muuseumi Teatri Kodus välja lastelavastus «Öö mänguasjamuuseumis».

25 kauneima raamatu hulka arvas žürii ka ühe teise Tartus tegutseva muuseumi osalusel ilmunud raamatuid.

Kogumiku «Sügisball (etüüde nüüdiskultuurist 2)» on koostanud Virve Sarapik ja Piret Viires, kujundanud Piia Ruber ning üllitanud koostöös Tartu Ülikooli kirjastusega Eesti Kirjandusmuuseumi kultuuri- ja kirjandusteooria töörühm.

Kirjandusmuuseumi ja Tartu Ülikooli ühistööna on lugejate ette tulnud «Inimesepoeg valgel laeval. Uku Masing 100», mille on koostanud Arne Merilai ja kujundanud Kalle Müller. Koostöös Go Groupiga on kirjandusmuuseum andnud välja Sirje Kiini «Marie Underi Euroopa-reisid» Endla Tootsi kujunduses. (TPM)

Raamat

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles