USA võimud esitasid Deutsche Bankile hiigelnõude

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Saksa finantshiid kinnitas eile, et USA ametivõimud on seoses 2008. aasta majanduskriisi ajal müüdud hüpoteekvõlakirjadega esitanud pangale 14 miljardi dollari (12,5 miljardit eurot) suuruse nõude.

Kui nõue peaks realiseeritama, oleks tegemist suurima trahviga, mis on siiani mõnele USAs tegutsevale välispangale määratud. Senine rekord kuulub Prantsuse pangale BNP Paribas, mis pidi 2014. aastal Sudaanile, Kuubale ja Iraanile kehtestatud sanktsioonide rikkumise eest tasuma 8,9 miljardit dollarit (8 miljardit eurot).

Deutsche Bank lükkas 14 miljardi nõude tagasi. «Deutsche Bankil pole mingit kavatsust rahuldada sellise suurusega nõuet,» seisis panga avalduses. Saksa suurpanga kinnitusel on läbirääkimised süüdistajatega alles algamas ning pank eeldab, et need lõppevad teistele finantsasutustele määratud nõuetega samas suurusjärgus oleva summaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles