/nginx/o/2011/02/07/511711t1h0358.jpg)
ehk feta, ricotta ja ürtidega pastaroog
Neljale
1 ports Sugo di Pomodorot ehk tomatikastet (vaata üle-eelmisest retseptist)
200 g õõnsat pastatoodet, cannellonit või suuremat karbikujulist pastat (saab hakkama ka lasanjelehtedega)
250 g tükeldatud fetajuustu
400 g ricottat
1 dl hakitud värsket basiilikut
1 punt värsket hakitud murulauku
1 muna
Serveerimiseks basiilikuoksi.
Sega kausis ricotta, ¾ fetakogusest, pool basiilikust ning murulauk. Maitsesta jahvatatud pipraga. Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi. Nõruta korralikult. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Võta suurem ahjuvorm ning vala pool tomatikastmest selle põhjale, aseta peale pasta (karbid nõnda, et õõnsus on ülal, cannellonid võid kääridega poolitada ning laduda, õõnsus ülal, “meekärje” mustrisse, lasanjelehed võid täidise ümber kenasti rulli keerata). Täida õõnsused fetaga. Vala peale ülejäänud tomatikaste ning puista roog üle neljandiku fetakogusega. Küpseta ahjus 30 minutit ning serveeri kohe värske basiilikuga.
Hüva nõu: kes armastavad krõbedama servaga pastarooga, pangu vähem kastet!