Väinatammi avad jäävad ära (5)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: PM

Saaremaad ja Muhumaad ühendav Väikese väina tamm ehk Väinatamm on sealse merevee kvaliteedile mõjunud hoopis positiivselt, leiavad keskkonnaministri palvel tammi avade rajamise küsimust arutanud Eesti mereteadlased.

«Sel kohtumisel tekkis omamoodi naljakas olukord,» meenutab Eesti Teaduste Akadeemia mereteadlasest president Tarmo Soomere 9. septembril keskkonnaministeeriumis peetud teadlaste ümarlauda. «Ma ei ole 25 aasta jooksul varem näinud, et nelja asutuse teadlased on kõigis arutelupunktides täiesti ühel nõul,» ütleb teadlasena aastakümneid merega tegelnud mees.

Erialaspetsialistid kokku kutsunud keskkonnaminister Marko Pomerants soovis arvamust, kas Saaremaa ja Muhumaa vahelisse teetammi avade rajamine aitaks Väikeses väinas midagi paremaks teha. Teadlaste ühene vastus on: avasid pole vaja, sest need ei tee midagi silmanähtavalt paremaks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles