Revisjonikomisjon võtab Tallinna propagandakulutused luubi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjon hakkab uurima linna avalike suhete teenistust – uurimise algatanud linnavoliniku Kaido Kuke (IRL) sõnul on linna propagandakulutused aastate jooksul avalikkuses hulga küsimusi ja kahtlusi tekitanud.

«Tallinn on viimase kahe aasta jooksul kulutanud propagandale meeletuid summasid, kokku üle 11 miljoni euro. Avalike suhete teenistuse osa sellest on ligi 4,5 miljonit. Paraku maetakse suur osa sellest rahast magedasse poliitpropagandasse: ainuüksi linna ajalehtede aastane väljaandmise ja levitamise kulu on üle 1,1 miljoni euro aastas,» selgitas ta, miks on vaja uurida viimase kahe aasta eelarve kasutamise otstarbekust ja seaduslikkust.

«Revisjonikomisjoni uurimise peamine eesmärk on vaadata nendele arvudele lähemalt otsa, sest siiamaani pole linnavalitsus volikogus ammendavaid vastuseid andnud. Meid huvitab, kui palju ja mille tarbeks on avalike suhete raha kulutatud, kes on linna lepingulised meedia- ja avalike suhete partnerid, milliseid avalikke üritusi ja kui suurte summade eest on korraldatud, millistele organisatsioonidele on linna raha eraldatud,» ütles Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles