Binoklite pärast eaka mehe mõrvanu ei ole karistusega rahul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Eaka mehe binoklite pärast mõrvanud mees ei rahul saadud vanglakaristusega ning kaebas selle Tallinna ringkonnakohtusse.

Juuni keskel mõistis Pärnu maakohus Ennu Gansenile (44) varguse, peksmise ja mõrva ning varasema kandmata karistuse liitmisega kokku 10 aasta, viie kuu ja 25 päeva pikkuse vangistuse.

Ganseni arvates on saadud karistus liialt karm ning ta tahab ringkonnakohtult selle kergendamist.

Süüdistuse järgi mõrvas Gansen mullu 9. juunil Türil ühest eramust binoklite varguse ajal teda takistada üritanud 69-aastase mehe.

Politsei sai kuriteoteate mullu 12. juunil, kui Kungla tänava eramust leiti eaka mehe vägivallatundemärkidega surnukeha.

«Juhtunu uurimisel selgus, et ohver oli elu kaotanud kolm päeva varem ning politseile teatasid kuriteost tema naabrid,» ütles prokurör Merike Lugna.

Juba tapetu avastamise päeval jõudis politsei Gansenini ning kohus lubas ta mõrvas kahtlustatavana eeluurimise ajaks vahistada.

Ülekuulamistel tunnistas Gansen, et oli läinud Kungla tänava eramusse binokleid varastama ning sattus vastamisi majaomanikuga.

Politsei kogutud tõendite järgi ründas Gansen ohvrit ning peksis teda käte ja jalgadega, mistõttu too suri saadud vigastustesse kohapeal.

Gansen haaras põgenemisel kaasa kaks binoklit.

Kuna Gansen pani uurimisandmetel roima toime varguse varjamiseks, sai ta süüdistuse mõrvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles