Kuuba murdub

Margus Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Mets

Havanna vanalinna kõrvaltänavast leian kaks seksapiilset vanamutti, lehvid peas ja sigarid hambus. Kes meist ei haaraks kaamera järele, et nii ehedat rahvuslikku koloriiti jäädvustada. Ja oledki just sinule seatud lõksus. Mõlemale dollar ja võid oma klõpsud ära teha. Südametunnistuse asi, kas pärast tuttavatele reisipilte näidates julged tunnistada turistilõksu kukkumist või väidad, et nii ägedaid eitesid oligi kogu Kuuba täis.

On üsna tõenäone, et mõne aasta pärast ongi kõik Kuuba eided nagu indiaanlased Ameerikas kõigile turistidele vabalt vaadata. Maksa raha ja võid koos ka pilti teha.

2016. aasta on olnud Kuuba jaoks murranguline. Kommunistlik riigikord püsib, kuid kapitalism on jalaga ukse lahti löönud. Ameerika turistid on ära joonud kogu kohaliku õlle, ei jätku hotelle, hotellides vett, restoraniköökides gaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles