Loomaõiguslased nõudsid taas karusnaha müügi lõpetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka varem on loomaõiguslased Escada kaupluse ees meelt avaldanud.
Ka varem on loomaõiguslased Escada kaupluse ees meelt avaldanud. Foto: Postimees.ee

Liikumise Loomade Nimel aktivistid nõudsid täna keskpäeval Tallinnas vana Kaubamaja taga asuvalt Escada luksmoekaupade müüjalt Finest Fashions karusnaha müügi lõpetamist.

Kell 12-14 Rävala 6 ees toimunud meeleavaldusel osales 10 aktivsti temaatiliste plakatitega, samuti jagati möödujatele asjakohaseid lendlehti, ütles liikumise aktivist Kristina Mering.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Šljušenkova ütles, et loomakaitsjate meeleavaldus möödus vahejuhtumiteta.

Meringu sõnul on karusnahatööstus äri, mis põhineb loomade tapmisel luksuse nimel. «Karusnahafarmides hoitakse metsloomi liigile mitteomastes tingimustes. Stress tekitab loomadel kannibalismi, korduvliikumist ja enda vigastamist. Loomadele tekitatav kahju ei ole karusnahka väärt,» nentis Mering.

2007. aasta sügisel algas Escadas toimuva karusnahaga kauplemise vastane rahvusvaheline kampaania, milles osaleb ka Eesti loomaõiguslaste liikumine Loomade Nimel. Meringu sõnul on teistest Euroopa riikidest kampaaniaga liitunud Austria, Belgia, Saksamaa, Iirimaa, Itaalia, Hollandi, Šveitsi ja Suurbritannia loomaõiguslased.

Meringu sõnul on konkreetsele firmale suunatud karusnaha vastaste kampaaniate raames karusnahast toodetest loobunud kümned firmad, sealhulgas Zara, H&M, Tommy Hilfiger, Burton ning hiljuti ka Miss Sixty.

Loomaõiguslased deklareerivad, et kampaania ei lõppe enne, kui Escada lõpetab karusnahaäri- ning müügi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles