Mart Helme: Eestis on ootel 5000 noorest vene mehest koosnev riigivastane kolonn (36)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme pärast hääletamist riigikogu valimisvoorus. TNS Emori küsitluse järgi on tema toetus praegu umbes kuus protsenti, aga erakonnal on kindel plaan oma esimees valimiskogus kandideerima saata.
Mart Helme pärast hääletamist riigikogu valimisvoorus. TNS Emori küsitluse järgi on tema toetus praegu umbes kuus protsenti, aga erakonnal on kindel plaan oma esimees valimiskogus kandideerima saata. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Presidendivalimisteks valmistuva Mart Helme (EKRE) väitel on Eestis 5000 hästi organiseeritud ja väljaõpetatud vene rahvusest noort meest, kes on mobiliseeritavad Eesti riigi vastu väga lühikese ajaga.

«Ma võin kinnitada, tuginedes – ma ei ütle, missugustele –, igatahes, teatud andmetele, et meil on organiseeritud 5. kolonn, umbes 5000 hästi organiseeritud ja väljaõpetatud noort meest, kes osalevad mitmesugustes laskeklubides, paintballi klubides, jahiseltsides ja muudes sellistes. Kellel on brigadirid, kes käivad harjutamas küll Männiku karjääris ja muudes kohtades ja kes on mobiliseeritavad Eesti riigi vastu väga lühikese ajaga,» vahendas ERRi uudisteportaal Helme sõnu Vikerraadiole.

Väitele, et tal tuleb kõvasti ponnistada, et saada kokku kandideerimiseks vajalikud hääled, vastas Helme, et samasuguseid ponnistusi teeb ka rahva suur lemmik Marina Kaljurand.

Põhjus on Helme sõnul väga lihtne: kohalike omavalitsuste esindajad on suurel määral erakondlikult seotud ja paljudes volikogudes on vastu võetud otsus, et kui oled valijamees, hääleta, kuidas hääletad, aga allkirja kellelegi anda ei tohi.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles