Vaher: ilmselt ei olnud kahtlustatavatel plaanis Darjat tappa, see lihtsalt juhtus (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA peadirektor Elmar Vaher.
PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles Darja juhtumit kommenteerides, et ilmselt ei olnud kahtlustatavatel plaanis Darjat tappa, vaid see lihtsalt juhtus.

Vaher ütles TV3 uudistesaatele «Seitsmesed uudised», et ilmselt ei olnud kahtlustatavatel plaanis Darjat tappa, aga see lihtsalt juhtus niimoodi. Ta lisas, et täpsetest motiividest saab rääkida kohtus.

Vaher märkis, et selliste lugude puhul politsei raha ei loe. «Noorte inimeste tapmine paneb käima politseis päris suured operatsioonid ja siin ei ole tähtis, kui palju kulub töötunde, meie ülesanne on vastata inimestele, mis toimus ja anda tagasi rahu Narva linna elanikele.» 

Vaher nentis, et detsembris, kui kahtlustatavad esimest korda kinni peeti, polnud piisavalt tõendeid, et neid vahistada. 

Kuna avalikkusele olid teadmata ka mitu aastat varem Narvas tapetud väikese Varvara surma asjaolud, hakkas linna rahvas neid kahte sündmust omavahel seostama. «Uurijad veendusid, et Darja ja Varvara juhtumid ei ole motiivide mõttes omavahel seotud,» kinnitas Vaher.

Eelmisel nädalal esitas Viru ringkonnaprokuratuur kahele 1997. aastal sündinud noormehele kahtlustuse Narvas surnuna leitud 14-aastase Darja surma asjus.

Sillamäelt pärit 14-aastane koolitüdruk Darja jäi kadunuks eelmise aasta 4. detsembril. Narva Kreenholmi gümnaasiumis õppides Narvas vanaema juures elanud Darja ehk Daša surnukeha leidsid tema lähedased viis päeva hiljem Pähklimäe terviseraja kaugemast otsast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles