Spioonimängudesse kaasati järjekordsed olümpiavõitjad

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: Tsering Topgyal/AP

Olümpiasportlaste terviseandmeid enda valdusesse saanud häkkerirühmitus Fancy Bear avaldas järjekorras neljanda nimekirja atleetidest, kes on arstliku eriloaga (TUE) tarvitanud muidu keelatud ainete nimekirjas olevaid ravimeid. Venemaa president peab olukorda absurdseks, kuna tema hinnangul ei tohiks TUE andmed konfidentsiaalsed olla. 

Seekord tõi Vene-meelne grupeering esile, et hispaanlasest 14-kordne suure slämmi võitja Rafael Nadal on 2009. ja 2012. aastal kasutanud beetametasooni – steroidi, mida tarvitatakse näiteks reumaatiliste haiguste korral.

Arstlikku eriluba on kaks korda kasutanud ka Suurbritannia neljakordne olümpiavõitja Mo Farah, kes võttis 2008. aastal triamsinolooni, mida tarvitatakse allergiate, nahahaiguste ning liigesepõletiku raviks. 2014. aastal sai ta ka teise loa kasutada morfiinitilgutit, kuna kukkus vannitoas kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles