Keskerakonna valijameestele suunatud üritus kolib Teatri väljakult kontserdimajja (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupall
Keskerakonna õhupall Foto: Silja Kaigu

Kui esialgu plaanis Keskerakond presidendivalimiste päeval korraldada valijameestele suunatud ürituse Teatri väljakul, siis nüüd otsustas erakonna presidendikandidaat Mailis Reps valijamehed kutsuda Nordea kontserdimajja, et üheskoos hommiku- ja lõunasööki süüa.

Nädala alguses olid politseis oma üritused Estonia kontserdimaja ümbruses laupäevaks registreerinud nii Keskerakond kui ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE). Viimane teatas juba teisipäeval ERRi uudisteportaalile, et nad loobusid oma plaanist.

Täna kinnitas ka Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk Postimehele, et esialgu Teatri väljakul kella 10-18 toimuma pidanud üritus «Keskerakonna vaadete tutvustamine» jääb ära. 

«Esialgu oli tõesti meie noortel plaanis ürituse korraldamine, aga siis otsustati teisiti,» ütles Pukk. «Nimelt on Mailis Reps palunud valijamehed Nordea kontserdimajja, kus on võimalik üheskoos hommiku- ja lõunasööki süüa ning lihtsalt jalga puhata.»

Küsimusele, kas algne üritus oli samuti valijameestele suunatud, vastas Pukk, et põhimõtteliselt küll ning selle käigus oli kavas jagada kõiksugu materjale ja muud sellist. «Aga seekord valisime teise variandi,» märkis ta.

Esialgu laupäeval Tammsaare pargis toimuma pidanud EKRE üritus pealkirjaga «Kohalike omavalitsuste kampaania algus» jääb ära rahapuuduse tõttu. «Mõte alguses oli, aga raha ei ole. See on päris suur kulu. Ei pea otstarbekaks seda korraldada,» nentis Espenberg. Ta lisas, et ka politseid on ürituse ärajäämisest teavitatud.

Valijameestega kohtuvad ka teised presidendikandidaadid. Valimiskogu 335 liiget asuvad presidenti valima homme, 24. septembril Tallinnas Estonia kontserdisaalis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles